Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

900 kronor försvann med besked

/

Annons

Sverige blöder! I landstingen saknas pengar, vården drabbas, socialkontoren sliter med underbemanning och alltför hög arbetsbelastning. Vi får läsa att budgetar inte kan hållas och besparingar krävs. Skolans resultat är värdelöst och arbetslösheten är skyhög.

Då fyller vi på med nya arbetssugna låglönejobbare, arbetsgivarna gnuggar händerna och sossarna, vänstern och nästan alla andra politiker hejar på. Sverige är ett rikt land sägs det, men vi lånar för att hålla hjulen rullande.

Själv har jag jobbat ett liv under tidvis världens högsta skattetryck. När jag nu får min pensionsprognos undrar man vart skatten tagit vägen? Skillnaden i prognosen mellan år 2013 och 2014 var minus 900 kronor per månad, samt att jag ska jobba till 67 år för att få en rimlig nivå på pensionen, trots att lönen ökat något.

Jag har alltid jobbat heltid, min fru jobbade deltid rätt många år när barnen var små och det får hon sota för när pensionen ska utbetalas. Det är en viss skillnad på de avtal som våra politiker förhandlat sig till, där gäller helt andra regler. Själv kan de nog ha en väldigt aktiv och ekonomiskt trygg ålderdom, jag får dock fortsätta betala: läkare, tandläkare apotek och optiker etcetera. Visserligen lite subventionerat men nog borde det ha varit gratis, för med moms på skatten skulle pengarna ha räckt.

I framtiden kommer vårt system att braka ihop, att frälsa världen klarar ej den skara vikingar som göder grisen varje dag.

Anders Rising

Anders Rising

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons