Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agera hänsynsfullt på vägen

/

Annons

Nu är det dags att vi som bor vid, och använder Skottsunds-Mjösundsvägen i Njurunda börjar tänka på och ta hänsyn till varandra. Vägen är bebodd av både barnfamiljer och äldre. Den används av barn som ska till och från skolan, joggare, folk som promenerar, med eller utan barnvagn, och naturligtvis bilister. Allt från mycket tung trafik till mopeder.

Våra barn ska kunna åka buss till och från skolan och cykla/gå till kompisar. Jag är nog inte ensam om att skjutsa mitt barn så gott som överallt eftersom där vi bor finns varken övergångsställen, farthinder eller trottoar. Sikten är dålig på grund av kurvig väg och så gott som ingen håller hastighetsbegränsningen.

Sena kvällar och nätter har buskörningen både på Skottsunds-Mjösundsvägen och Junivägen ökat rejält. Man kör ikapp och står och gasar med sina fordon utanför bostäder. Är det så här vi vill ha det efter vår väg? Känns det tryggt och säkert?

Trafiken i hela samhället har blivit mer aggressiv och intensiv. En dålig utveckling. Ofta ser jag bilister som kör på 70-sträcka med gång/cykeltrafikant på sin sida vägen och när man får möte av annan bil så saktar man inte in farten eller stannar utan gasar på extra för att hinna förbi hindret för att slippa lätta på gasen.

Jag vill uppmana alla som använder Skottsunds-Mjösundsvägen att agera hänsynsfullt och tänka på mer än den egna agendan.

Boende vid Skottsunds-Mjösundsvägen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons