Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånges taxibilar stationerade i Sundsvall

/

Annons

Kommunalrådet i Ånge kommun är lycklig över att Taxi Drakstaden börjar köra i kommunen, då slipper han förbeställa taxi. Vad som inte framkommer är att efter klockan 23 vardagar/söndagar finns ingen taxi stationerad inom Ånge kommun, den finns i Sundsvall. Detta innebär en väntetid på en till två timmar, om det finns någon ledig, och då bör man inte bo i Haverö.

De flesta resor som sker vardagar efter klockan 23 ska till sjukhuset, akuten, BB eller liknande. Ambulanserna utnyttjas i stället, med vad innebär det om en allvarlig olycka inträffar, eller ett hjärtstopp?

Vi undrar om Sundsvallsborna skulle godta att taxibolaget som har avtalet på färdtjänst och sjukresor hade bilarna stationerade i Ånge nattetid. Vad som förvånar är att politiker och tjänstemän inte höjer på ögonbrynen, tvärtom, man gillar detta både i skrift och verbalt. Ytterligare utarmning av landsbygden kallar vi det, knappast bättre service.

Att vi som lade anbud på färdtjänst och sjukresor inte hade samma information är helt klart. Om kollektiv- trafikmyndigheten frågar efter ett pris på en taxi i Ånge tätort, som har jour dygnet runt, förutsätts att taxin åtminstone skall vara stationerad i kommunen.

Nu förstår vi sammanhanget, efter en parodi till upphandling av taxitjänster i kommunen. Kollektivtrafikmyndighetens chef i Ånge använder Facebook, där hon gillar/delar Taxi Drakstadens reklam i Ånge kommun. Mycket förtro endeingivande.

Taxi Mitt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons