Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställda på Nobina får tala med medier

Annons

Replik på "Förklara vad anställda på Nobina får säga", ST den 9 oktober.

BARO frågar i en insändare hur Nobina ser på medarbetares möjlighet att kommunicera i medier, i sociala medier och citerat Nobinas policy för sociala medier. Den absoluta majoriteten av företag, organisationer och myndigheter har policyer med denna andemening. Policyn tydliggör hur vi på ett respektfullt sätt kommunicerar med varandra och andra.

Precis som jag vid ett antal gånger har kommunicerat är Nobinas medarbetare välkomna att tala med medier eller skriva inlägg på sociala medier. Självklart ska detta ske med beaktande av den allmänna lojalitetsplikt som gäller på hela arbetsmarknaden. Det som framgår av vår policy för sociala medier är att var och en ska stå för det man tycker så att det inte blandas ihop med Nobinas officiella hållning. Det är viktigt att kunder och partners som har synpunkter på vår verksamhet bemöts och får återkoppling på ett professionellt sätt, därför ska de kollegor som arbetar med kundsynpunkter besvara dessa. Vi ska vara aktsamma med information som är affärsangelägenheter. Vi ska behandla varandra, samarbetspartners och konkurrenter med respekt.

Denna policy har kommunicerats till alla våra medarbetare på olika sätt. Några muntliga varningar har inte delats ut, vilket felaktigt påstås i insändaren. Vill kollegor diskutera policyn eller har andra frågor kring Nobinas kommunikation är man välkommen att kontakta sin närmaste chef eller mig.

Har man som medarbetare synpunkter på sin arbetssituation är man dessutom välkommen att kontakta sin närmaste chef, sin fackliga organisation eller Medarbetarombudet, Nobinas fristående ”whistle-blowerfunktion”. Hos Medarbetarombudet kan man dessutom vara anonym vilket kan liknas vid den meddelarfrihet som gäller i den offentliga sektorn.

I veckan startade Nobina och Kommunal, som är den kollektivavtalsbärande fackliga organisationen, den lokala samverkanskommittén i Västernorrland. Det blev startskottet för ett strategiskt arbetsmiljöarbete och det naturliga forum där dessa frågor lyfts och diskuteras. Vi har goda erfarenheter av samverkan med Kommunal inom Nobina. Kommunal är skickliga på att driva frågor som gynnar sina medlemmar och våra medarbetare. Kommunals kunskap om medlemmarnas behov är en mycket viktig pusselbit för oss i vårt gemensamma arbete med att förbättra arbetstider och arbeta med andra arbetsmiljöfrågor.

Maryam Yazdanfar

Public affairs- och kommunikationschef

Nobina Sverige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons