Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställningsform har stor betydelse

/
  • Det blir allt vanligare att man får sms om att man kan få arbeta ett arbetspass. Men svarar man inte ja till inom 15 sekunder så går arbetspasset till någon annan, skriver företrädare för fackföreningarna Kommunal och Transport.

Annons

Den svenska arbetsmarknaden Har förändrats. Otrygga anställningar blir allt vanligare. Inom landsting och kommuner är 160 000 visstidsanställda av dessa är det 25 procent som säger att de vill byta jobb inom tre år. Detta skulle få stora konsekvenser för kvalitén på välfärdstjänsterna. Sverige har kritiserats vid flera tillfällen av EU och uppmanats att införa gränser för visstidsanställningar, man ska inte kunna stapla olika anställnings former på varandra vilket sker i dagsläget. Från fackens håll ser vi hur arbetsgivare använder sig av olika anställningsformer och växlar mellan visstidsanställning och allmänvisstidsanställning för att undgå att man får en tillsvidareanställning.

Anställningsformer har stor betydelse för tryggheten i jobbet. Utan trygga anställningar så ställs man utanför samhället, för många blir det svårt om inte omöjligt att få lån på banken till bostad, bil, med mera

Det som också förekommer alltmer frekvent är att man får sms om att man kan få arbeta ett arbetspass. Svarar man inte ja till inom 15 sekunder så går arbetspasset till någon annan, det innebär att jag alltid skall ha min mobil på för den kan ringa. Hur skall man få en ekonomi att gå runt då?

Transportbranschen är inte heller förskonad från otryggheten. Gång på gång möter vi anställda med visstidsanställningar som förlängs månad för månad. Rekordet som undertecknad mött är en medlem med sju år som visstidsanställd.

Hur är detta möjligt? Det är konkurrens om arbetstillfällena och det finns alltid någon som är beredd att ta ditt arbete om det är så att det inte passar. Detta leder till att de som har oschyssta arbetsförhållanden i många fall inte vågar säga ifrån. Gör de det är risken stor att anställningen inte förnyas efter månadens slut.

Att inte veta om hyran kommer kunna betalas nästa månad eller om det är möjligt att köpa nya gummistövlar till barnen är en oro som borde kunna undvikas.

Ser vi till den yngre generationen så påverkas även den av otrygga anställningar. Att skriva kontrakt på en lägenhet utan en fast inkomst är få förunnat i dag vilket gör att många unga inte kan flytta hemifrån när de vill.

Vi vill se fler tillsvidareanställningar och att det blir begränsningar för hur lång kvalifikationstiden ska vara när det gäller visstidsanställningar.

Jan-Olov Lampinen, Kommunal

Johanna Bergsten, Transport

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons