Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är jag en dålig människa som aldrig ska få se hur himlen ser ut inifrån?

/
  • Skribenten riktar ett tack till sina äldre släktingar för att de byggde upp landet.

Annons

I dag lever vi i Sverige i en situation där polariseringarna om vad som är rätt och fel allt mer syns i den öppna debatten (var glad för att den är öppen). Inte minst syns den i debatten om den ökande invandringen som vi har till vårt land. Vad är ett anständigt mål för oss att betala för dels människor från andra länder som kommer från krig och kaos (kanske inte alla), samt ansvaret att bevara ett Sverige med de värderingar som åtminstone fortfarande finns och samtidigt ha kapitalresurser kvar för inhemsk förbrukning i form av skola, omsorg och då inte minst till våra äldre som byggt upp det här landet och över huvudtaget gett oss möjligheten att sitta här i dag och ”tycka” om vad som är rätt och fel.

Hårddraget kanske frågeställningen ser ut så här: Ska familjen i Syrien dö i en bombattack i Damaskus för att inte du vill betala för att de ska få bo här i Sverige eller ska farmor och morfar stoppas in på billigaste möjliga förvaring i vad vi yngre kallar äldreomsorg för att döva våra samveten. Det är ingen lätt fråga men samtidigt är det ingen ny situation för krig och utrotning har funnits inom mänskligheten långt före våra ”Internetuppdaterade” tider, så för mig är valet givet.

Tack farmor och morfar för att jag finns. Jag vet att ni kämpade hårt för att bygga upp det här landet. Jag vet inte vad jag skulle ha gjort om jag inte hade getts möjligheten att få fått leva här och nu. Jag känner att jag står i stor skuld till att ni har gett mig lyxen att sitta vid en dator och framföra mina värderingar här och nu.

I vad bankerna skulle kalla för en prioriteringsordning vid en konkurs, står ni absolut överst på listan vad gäller resurser för ett bra liv på ålderns dagar. När ni ger bekräftelse på att ni är nöjda då känner jag att jag är skuldfri och kan titta på vad mina barn, jag själv och som en senare prioritering, människor i övriga världen ska få av mina resurser.

Är jag en dålig människa som aldrig ska få se hur himlen ser ut inifrån?

Barnbarn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons