Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är ni bara okunniga?

Annons

På förstasidan i ST i fredags var det en bild på Zlatan och under stod texten: "I stället blev det Zlatans kväll då han blev den förste att nå 50 mål i landslaget och därmed bli Sveriges bästa målskytt genom tiderna."

Är ni bara okunniga eller räknas inte damernas prestationer i landslaget? Hanna Ljungberg har gjort 72 mål i landslaget. Lotta Schelin har hittills gjort 67 enligt Wikipedia.

Anna-Karin

ST svarar:

Hej Anna-Karin.

Jag håller med dig om att det var slarvigt, för att inte säga felaktigt, formulerat. Vi klarade oss bättre i lördagens ST, där vi hade en längre artikel med Zlatan Ibrahimovic om målrekordet. Där framgick tydligt att det handlade om herrlandslaget och i den tillhörande faktarutan om vilka som gjort flest mål angavs också att det endast gällde herrarna. Vi fick även veta hur många mål Hanna Ljungberg gjorde.

Att det blir så här emellanåt har säkert att göra med att det hos många är djupt rotat att ”landslaget” innebär herrlandslaget. Det är naturligtvis ingen ursäkt, men en förklaring. Det här är frågor vi pratar om med jämna mellanrum och generellt sett tycker jag att vi blivit bättre på att inte falla i den ”fällan”. Men vi har uppenbarligen en del jobb kvar att göra.

Maria Nordström, tf sportchef Sundsvalls Tidning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons