Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetstillfällena försvinner från Medelpad

Annons

Instämmer med Rune Oskarsson, ST 4 augusti, ett akutsjukhus måste läggas ner i Västernorrland! För självklart måste Ångermanland rätta munnen efter matsäcken, eller ska vi säga skattemedel. Ett akutsjukhus i Medelpad och ett i Ångermanland, sedan får ångermanlänningarna själva besluta var de ska lägga sitt sjukhus.

Förutom de två akutsjukhusen i Ångermanland, Sollefteå och Örnsköldsvik, så har man i Härnösand så gott som samtliga specialistmottagningar från sjukhuset representerade. När sjukhuset lades ner i Härnösand, återuppstod nämligen samtliga dessa mottagningar sakta men säkert för Härnösandsborna tyckte det var för långt åka till Sundsvall.

Vilken tur folk i Medelpad orkar åka! Så till vida är det precis som Rune skriver, att man har 3 1/2 sjukhus i detta län! Naturligtvis är det förståeligt att alla vill ha ett eget akutsjukhus runt hörnet. Men då pengar inte finns för att täcka kostnader för detta, måste förnuftet träda in istället.

Om vi hade samma synsätt i Medelpad som i Ångermanland hade vi haft ett sjukhus i Matfors, ett i Ånge, ett i Timrå och ett i Njurunda. Minst.

Följden av denna massiva utbyggnad av vården i Ångermanland har blivit att Sundsvalls sjukhus helt klart förvandlats till en tom galleria, eller som jag tidigare sagt ett sjunkande skepp.

Den ena verksamheten efter den andra flyttas upp till Ångermanland. Senast löneavdelningen och växeln. Det är arbetstillfällen som alltså också går till norra delen av länet.

Nu ska snart också patienterna transporteras för att säkerställa att sjukhusen i Ångermanland kan fortsätta existera. Alltmedan man monterar ner Sundsvalls sjukhus!

Vården på Sollefteå sjukhus kostar 3–4 gånger mer per vårdtillfälle än till exempel i Sundsvall. Att då säga att en nedläggning av Sollefteå sjukhus inte kommer bidra till att landstingets budget förbättras bevisar bara att man är dålig att räkna. Det vet vi ju för övrigt att politiker för det mesta är.

Där är det endast bypolitik som gäller och politiker som representerar Medelpad har förvandlats till lydiga postlådor! Kort sagt man monterar ner Sundsvalls sjukhus till förmån för sjukhusen i Ångermanland utan att folket i Medelpad tycks vilja förstå! Vi som jobbar här har försökt väcka er länge nu, men vi tycks tala för döva öron.

Ytterligare en konsekvens detta envisa favoriserande av Ångermanland från landstinget fått är en pyrande gränstvist. Istället för konstruktiva samarbeten som leder till utveckling för länet som helhet. Avslutningsvis, jag säger inte lägg ner Sollefteå sjukhus. Jag säger ETT sjukhus i Ångermanland och ETT i Medelpad. Sedan får var och en diskutera var det ska ligga.

Ylva Harr

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons