Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äter nöt- och griskött för att bevara arterna

Annons

Replik till "Sluta bränna kroppar på offentliga platser", ST 14 maj.

Tänk vad olika funtade vi människor är och då särskilt över vad vi stoppar i oss och hur det tillagas. Själv älskar jag att stoppa i mig kroppar av gris! Dels för att det är gott, men även för att bevara arten. Eftersom nästan ingen skulle tycka att det är mödan värt att föda upp dessa djur för nöjes skull. Samma gäller nöt- och kycklingkött. Viltkött gör sig även det bra på grillen likväl som en god stek.

Läs också: Forsätt att grilla kött – det är den ljuvligaste doften

Sedan är det så att kött har varit ett av våra viktigaste födoämnen här uppe i kalla Norrland, där växtligheten inte har varit att lita på alla gånger. Nu ska vi inte vara så säkra på att vi i framtiden alltjämt har tillgång till vad matvarubutikerna har att erbjuda i veganmat. Om något händer kan det vara bra med en god viltstam samt att bönder har ladugårdarna fulla med djur som kan bli föda till oss människor. Allt har minst två sidor hur man än vänder och vrider på det och för mig luktar grillat kött välstånd och god hushållning.

Köttmånsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons