Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att skära ner på skolan är att sparka på dem som redan ligger ner

Annons

Den 22 september beslutade den styrande majoriteten att kraftiga besparingar ska göras på skolan i Sundsvalls kommun. 15 miljoner kronor ska sparas in, vilket majoriteten löser med att införa vikariestopp, anställningsstopp samt inköpsstopp. Det skapar en situation där lärare får ta hand om större elevgrupper själva, vilket i sin tur kommer att leda till mer stress och i förlängningen sjukskrivningar hos lärare.

Det är under all kritik att i denna situation väljer barn- och utbildningsnämndens ordförande João Pinheiro att gå ut i media och säga att med detta beslut så ska vi inte äventyra barnens säkerhet, när det är precis det man gör genom dessa indragningar.

Det kommer i vissa fall sluta med icke lärarledda lektioner. Det är ett problem när det händer på gymnasiet så i grundskolan kommer det bli än värre.

Vem kommer att ta det yttersta ansvaret för eleverna under de lektionerna? Var finns tryggheten?

Någonting som också förvånar mig är att SSU ställer sig bakom partiets politik. Deras ordinarie ståndpunkt är att det ska bli mindre skolklasser, så att lärarna ska ha tid att se varje individ.

Jag tycker att João Pinheiro är väldigt nonchalant kring den omfattande kritik han får skickat från min iPhone

Att genomföra besparingar på det här sättet och utan någon konsekvensanalys är för mig och många andra att sparka på dem som redan ligger ner.

Adrian Wahlström

Moderat skolungdom och vice ordförande Moderata ungdomsförbundet i Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons