Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgiften skillnaden mellan succé och fiasko

Annons

Lördagen den 31 januari: Motorvägen och nya Sundsvallsbron har varit i drift en tid och trafiken flyter på i en jämn ström utan problem. Ingen tar omvägen genom stan utan alla åker över bron. Luften i Sundsvall är mycket renare. Framkomligheten är fantastisk. Alla är nöjda och glada. Otroligt hur bra allt fungerar.

Söndagen den 1 februari: Avgift har införts på bron. Endast lastbilar och någon enstaka personbil åker över bron. Bilköerna är tillbaka i stan. Luften i Sundsvall har blivit skitig igen. Framkomligheten är usel igen. Bilisterna är griniga för ett sådant idiotiskt påfund som en broavgift som tar bort hela syftet med bron. Vi är tillbaka på ruta ett, men 1,5 bromiljarder fattigare.

De beslutsfattare som beslutat om broavgiften, ingen nämnd och ingen glömd, hade otur när de tänkte. Det är lika idiotiskt som att bygga Botniabanan för flera miljarder och sedan installera ett signalsystem så att tågen inte kan köra där.

Förhoppningsvis kan den nya infrastrukturministern Anna Johansson rätta till misstagen och få bort broavgiften så att syftet med bron förverkligas. Pengar för brofinansieringen finns ju, det är bara en fördelningsfråga.

Broman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons