Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgör i rinken inte i mötesrummet

Annons

Du anser att Timrå är en viktig förening för Hockeysverige. Vem bär ansvaret att förvalta detta kulturarv Oskarshamn? Asplöven? Sundsvall? Skattebetalarna i Timrå? Kanske är det en angelägenhet för hela Hockeysverige och bör få ett wildcard till SHL? Hur skall man göra med Nacka, Matteuspojkarna, Traneberg med fler de har också många år i högsta serien, ska de också få wildcard?

Jag skrev insändaren långt innan jul, att ST valde att publicera den dagen efter Timrås förlust och Sundsvalls vinst har nog att gör med att hockeyn körde igång efter juluppehållet.

Att Timrå har potential att vinna matcher kan man utläsa av tabellen men tydligen inte tillräckligt många. Man har återigen bevisat att man inte klarar av att sköta ekonomin, med hot och ultimatum försöker man nu rädda föreningen.

Nu anser du att alla måste få kämpa för sitt, det håller jag med om, men man måste visa respekt och hänsyn mot andra föreningar. Du vill även att man skall göra det bästa på alla plan. Hur långt anser du att man skall få gå i sin kamp? Är Tonya Harding och Jeff Gilloolys agerande acceptabelt? Naturligtvis måste det finnas en gräns, jag anser att den gränsen skall vara när grundserien avslutas. På detta sätt får man ett avgörande i rinken och inte i ett mötesrum mitt i sommaren.

Stefan Livs Lokomotiv Jaroslavl råkade ut för en olycka, att kalla Borås och Björklövens öde för olycka är patetiskt, det var resultatet av långvarig ekonomisk doping. Att man drog en suck av lättnad inom Sundsvall Hockey när man dansade runt midsommarstången eller vad man gjorde när beskedet kom är ett bättre ordval.

Säsongen 14/15 kommer den 4 april 2015 att avslutas med en kvalserie där 4 förmodligen 5 lag kommer att gå upp. Fram till den 4 april kommer 61 lag spela 1 192 seriematcher matcher, upp till 42 playoffmatcher för att slutligen i en kvalserie med 30 matcher avgöra vilka som kanske skall spela i Allsvenskan säsongen 15/16. Det kan slumpa sig så att strax efter klocka 18 den 4 april står en tränare i ett bås och har oavgjort resultat i slutet av matchen och en 5:e plats i kvalserien om man säkrar en poäng, för att ta plats 4 krävs 3 poäng vid förlust och noll poäng blir det en 6:e plats.

Hur skall man då som coach agera? Man vet att Timrå IK som agerat på ett liknande sätt som Borås och Björklöven och med största sannolikhet kommer att tvångsnedflyttas, vågar man chansa att säkra 5:e plats eller skall man gå för tre poäng? Varför skall man nu spela alla dessa matcher om det till slut ändå skall avgöras i ett mötesrum mitt i sommaren avgörs vilka som skall få spela i Allsvenskan. Skall man hålla på så här i Svensk hockey är det bättre att stänga SHL och välja ut de lag man vill ha med. Stäng Allsvenskan och välj ut lag som har ekonomi att spela där.

Hockeyälskare i distriktet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons