Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn går i förskolan mer än nödvändigt

Annons

Hur tänker Sundsvalls kommun? På sin hemsida har de lagt ut en broschyr om tillämpningsregler för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. I denna går det att läsa att "... erbjuds plats i förskola, fritidshem eller pedagogisk omsorg ska vårdnadshavare lämna schema över barnets vistelsetid, det vill säga vårdnadshavares arbets- eller studietid inklusive restid."

Där mina barn går i förskola och fritidshem efterföljs detta inte. Jag vet flera barn som går betydligt längre än föräldrarnas arbetstid. Jag tycker det är skrämmande att placeringshandläggarna i Sundsvalls kommun, som jag antar står bakom broschyren eftersom deras namn och telefonnummer är angivna på sista sidan, tillåter att föräldralediga föräldrar får uppta en fritidshemsplats för sitt barn. Jag tycker detta rimmar illa i och med det vikariestopp som råder i Sundsvalls kommun just nu.

Barn till föräldralediga har allmän förskola/skola mellan cirka 8.10 och 13.00 fem dagar i veckan, alltså cirka 25 timmar i veckan. Behövs verkligen en fritidshemsplacering då? I förskolan får barnet gå 15 timmar i veckan. Jag ser barn som är på förskolan trots att föräldern inte arbetar eller studerar. Jag ser även barn som är där betydligt längre än förälderns arbetstid plus restid. Det är skrämmande att det finns regler som inte efterföljs. Varför väljer Sundsvalls kommun att ge ut en broschyr med regler som inte efterföljs?

Förskollärare och mamma till barn i förskola och förskoleklass

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons