Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn vill leka, inte handla

/

Annons

Replik på småbarnsförälders inlägg ”Låt barn få vara barn, även i butiken”, ST 29 juni.

Din insändare om att man ska släppa barnen lösa i matvaruaffären när föräldrarna handlar måste vara skriven med ironisk touch, eller hur? Jag kan inte tänka mig att du på fullt allvar menar det du skriver. Varje gång jag besöker de stora varuhusen i Sundsvall möts jag av ledsna barn, barn som inte har något nöje alls av att delta i sina föräldrars vardagshandlande och faktiskt, barn som tar för sig av både godis och leksakshyllor.

Eftersom jag älskar barn så försöker jag att sätta mig in i deras situation. De vill leka, inte sitta i en kundvagn ihop med matvaror eller tvingas vänta medan mamma och pappa uppdaterar sig på sociala medier under inhandlandet.

Jo, för så ser det ut. Telefonerna i högsta hugg mellan varuhyllorna. Inte en blick på barnet i vagnen eller på golvet, förutom då de skriker på dem att de ska skärpa sig. Och då menar jag skriker eller använder ett hårt och helt oacceptabelt språkbruk. Det förekommer även att föräldrar tar med sig alltför små barn alldeles för sent på dygnet till varuhusen. Trötta barn ska sova på kvällarna.

De är vi vuxna som ska guida och visa vägen, och att låta barn springa runt i affärer utan tillsyn är inte att låta barn vara barn. Låt dem i så fall hjälpa till att handla, gör dem delaktiga och visa hur man gör när man handlar. Eller varför inte, turas om att storhandla utan barn.

Kristin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons