Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre att utveckla än att avveckla i vision år 2020

/

Annons

Replik "Västernorrland år 2020 – så ser vår framtidsvision ut för landstinget", ST den 27 november.

Positivt att socialdemokraterna i Landstinget har en vision, men när jag läser innehållet blir jag verkligen inte glad.

Jag tolkar det så att sossarna tänker fortsätta att avlöva länssjukhuset ännu mer, styrande sossar vill tydligen inte att Sundsvalls sjukhus skall vara ett länssjukhus längre. Nu ska vi satsa på att skicka ännu fler patienter till Umeå för att säkra deras framtid. Är det för patienternas bästa på sikt, är det för ekonomins bästa eller för miljöns bästa eller vad, det kan man fråga sig. Klart att i vissa fall måste patienter skickas till Umeå, Uppsala eller andra sjukhus, men vad innebär det om fler och fler skall skickas utanför länet.

Enligt sossarna skall länssjukhuset koncentrera sig på färre uppgifter, detta borde innebära minska bemanning och på sikt mycket svårare att utveckla sjukhuset. Det borde ligga i länets intresse att behålla kompetensen och att utvecklingen av högspecialiserad vård sker i länet. Jag tycker att det är bättre att utveckla än avveckla.

Ni skriver också att ni varit runt och lyssnat på personalen och professionen, men har ni förstått och tagit till er av vad anställda säger. Så verkar inte fallet om man pratar med anställda och de som slutat eller läser tidningsartiklar och insändare. Förbättra lönesättning, arbetstider och arbetsmiljö för sjuksköterskor och undersköteskor. Effektivisera processer och datasystem samt kommunikationen mellan HC och sjukhusen.

Avslutningsvis kan man fråga sig: Vilken är sossarnas framtidsvision gällande organisationen? Både på den politiska sidan och på tjänstemannasidan inom LVN. Här kanske det går att effektivisera och spara på kostnaderna.

Leif Söderberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons