Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre om barnkonventionen blir lag?

Annons

Kommentar till Sofia Mirjamsdotters ledare ”Vad är bäst för ett barn?” i ST den 22 december.

Det är helt upp till oss alla vuxna att ansvara för att alla våra barn har ett bra liv inom alla områden. Det som nu hänt barnen till de EU-immigranter som har tillfälligt uppehållstillstånd tror jag kunde ha stoppats. Det finns inga tidsangivelser i Barnkonventionen så tillfälligt bra bostad någon vecka hade säkert gått att ordna om man tänkt på ett annat sätt. Jag har tipsat Sundsvalls kommun om att alla skolor är tomma så det finns gott om bra lokaler.

I artikel 12 står att läsa att barn har åsiktsfrihet och om rätten att bli lyssnad på. Undra hur det gick till i detta fall? Nu har vi fått flera fall i Sundsvall som faller inom ramen för de speciella frågor som Barnrättskommitté kommer att ta upp med Sverige vid förhöret i Geneve den 13–14 januari. Sverige har ju ett problem med den långt gående decentraliseringen så att många av besluten inte tas av riksdag och regering utan av kommuner och landsting.

Det kan se ut som om Sverige sköter sig bra med de löften vi gav när vi lovade att göra det som står i barnkonventionen men när man skrapar på ytan så har vi många områden där det behövs krafttag.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons