Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidrag belastar den statliga ekonomin

Annons

Jag vill poängtera att jag inte är någon rasist men när regeringen lovar ta in invandrare som ska leva på bidrag var tas då pengarna ifrån? Ja, det blir ju till att låna och belasta den statliga ekonomin så det blir underskott i miljardklassen. Den här skatterabatten under flera år har ju inte gjort det hela bättre. En helt tokig idé som vi nu kommer att få äta upp i form av höjda skatter. Jag vill frankt påstå att alliansen är de som ställt till att Sverige numera inte rankas som ett land bland de främsta.

Pensionärer har fått vidkännas lägre pension för att regeringen ska ha råd att fjäska för barnfamiljer och arbetstagare. Pensionärernas pension ska öka med konsumentprisindex men i stället har de fått se sig åderlåtna. Arbetslösa med bidrag från fack och de med aktivitetsbidrag har fått se inkomsten minska från 80 till 65 procent och den har legat på samma nivå i åratal. Följden har blivit att de arbetslösa fått se hur de fått allt mindre för sina pengar (då ingen lönehöjning förekommer) och till slut har de ­inte råd att betala hyran då den ökat men inte deras ­inkomst. Socialbyrån nästa med allt vad det innebär.

Våra industrier som förut legat på svensk mark har sedan flera år flyttat till ­Polen, Kina med flera länder. Skatteintäkter har försvunnit, då regeringen stiftat lagar som gör att HM och Volvo inte betalar någon skatt. Vad tusan är det för sätt att behandla sina medborgare? Här betalar arbetstagare, pensionärer, sjukskrivna, sjuk- och förtidspensionärer och handikappade skatt och så slipper storföretagen betala all skatt. Tacka för att statens börs blir tommare. Helt klart är ju att det i dag finns många fler utslagna än för tio år sedan och utslagningen kommer att öka för att inte tala om utanförskapet om inget händer som vänder utvecklingen.

Vad vi kan vara 100 procent säkra är ju att de folkvalda som vanstyrt landet kommer att gå oskadda ur den havererade skutan.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons