Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bojkotta Sundsvallsbron i februari

Annons

Använd Sundsvallsbron nu. Bojkotta efter februari.

Vi kan inte acceptera avgiften. Inte ens om den skulle krympa ner till en krona. Det är en principfråga. Infrastruktur ska inte kosta pengar annat än som trängselskatt i storstäderna. Om vi accepterar detta kan det komma att bli vanligt i Sverige och den avgiftsfria infrastrukturer är en del av vår stolthet.

TV: Se när Sundsvallsbron öppnar.

Att tillåta betalvägar skulle innebära att vi slår ett bottenrekord i hur vi kan snåla in på alla samhällsfunktioner vilket överhuvudtaget är ett ohållbart tänkande. Vi kan protestera på följande vis. Vi använder bron intensivt fram till februari och sedan bojkottar vi den av det skälet att betalvägar inte får bli vanlig och får framförallt inte finnas på E4, Norrlands livsnerv.

Samma metod användes i Jämtland när Rödöbron fick avgift. Rödöborna bojkottade bron tills den blev avgiftsfri, genom regerings­beslut och allt. Vi kan göra samma sak med Sundsvallsbron. Avgiftsfri infrastruktur är vår stolthet och vi måste stå upp för det.

Vi får inte lyssna på dem som säger ”det går inte” eller ”man kan inte”. Det är meningar som får en att tappa engagemanget. Om man lyssnar på dem som säger så blir det så. Kom ihåg att om vi kunde få bort avgiften på Rödöbron kan vi upprepa det i Sundsvall. Allt går om man vill.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons