Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bombkriget ett svar på tusentals bomber

Annons

Replik på ”Israel måste bojkottas och isoleras”, ST 9 juli.

Enligt internationell folkrätt har en stat rätt att blockera hamnar tillhörande fientliga stater. Om vi accepterar att det råder en väpnad konflikt, vilket gör blockaden laglig, så har Israel även rätt att borda fartygen på internationellt vatten. Även FN:s Palmer Report från 2011 säkerställer att Israels sjöblockad mot Gaza är i linje med internationell rätt.

Den last som skulle distribueras var två kartonger med en solpanel och en nebulisator och hörseltrattar avsedda gravida kvinnors magar. Nämnas kan att enligt FN så har hittills i år har närmare 40 000 lastbilslaster med gods passerat från Israel (Keren HaShalom ) till Gaza. Blockad, vilken blockad?

Det bombkrig som nämns i insändaren var ett svar på Hamas tusentals bomber över Israel under mer än tio år. Medan Israel varnar befolkningen så de ska hinna lämna, tvingar Hamas befolkningen att stanna kvar i dessa områden för att uppnå sina politiska syften.

Inga raketer = inga bomber.

Israel är en apartheidstat. Vilket fantastiskt påstående med tanke på hur Mellanösterns övriga stater behandlar sina innevånare. Israel är det enda land i regionen som har demokrati, fria val där alla får delta. I Israels regering sitter även araber med uttalade målsättningar att få Israel att upphöra. I Israel existerar religionsfrihet och ingen blir misshandlad, fängslad eller dödad för sin tro eller sin sexuella läggning.

Snälla nån, lyft blicken!

GorTha

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons