Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börja skolan senare på dagen

/
  • Dagens ungdomar behöver sova på morgonen. Därför förordar insändarskribenten att skolans lektioner börjar senare på dagen.

Annons

Dagens ungdomar orkar inte kliva upp på morgonen eftersom de måste kliva upp efter 6 timmars sömn. Då vill de bara fortsätta sova. Det är för att skolan börjar för tidigt. Därför vill jag att skolan ska börja senare. För det första, om man börjar senare så minskar vi antalet försena ankomster av elever som försovit sig. Eleverna kommer för sent för att de inte hinner göra sig i ordning, äta frukost och ta bussen.

Dessutom så behöver ungdomar mellan 8–10 timmar sömn varje natt för att orka med skolan. För det andra så går ungdomar och lägger sig vid 11-tiden och det betyder att de måste kliva upp mellan klockan 07:00 och 09:00. Och om skolan börjar 08:30 så kommer eleverna försent. För det tredje så finns det forskning på att ungdomars hjärnor inte funkar ordentligt förrän vid 10-tiden

Det gynnar inte bara eleverna att börja senare utan det gynnar lärarna också, eftersom lärarna då hinner planera lektionerna innan eleverna kommer till skolan, istället för att planera hemma i soffan. Lärarna kan ju sitta fram till klockan 22:00 ibland för att de inte hinner planera. Det innebär att lärarna inte får någon fritid och då kan de börja må dåligt och inte ge några bra lektioner. Det kommer leda till att eleverna inte får den undervisning de behöver och då får inte eleverna några bra betyg.

Därför vill jag att skolorna ska prata ihop sig och se till att skolan ska börja senare.

Försovaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons