Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra vård och bemötande

Annons

Debatten om äldreomsorgen målar upp en mörk bild, så när min mamma som ska fylla 91 inte längre klarade sig själv blev jag mycket rädd och orolig. Hur skulle det nu bli? Skulle vi bli tvungna att förlita oss på det där hemska som jag läst så mycket negativt om?

Verkligheten visade sig vara helt annorlunda, när mamma efter en olyckshändelse hemma hamnade på Sundsvalls kommuns kortidsboende på sjukhuset blev hon mycket väl omhändertagen. Personalen var proffsig och empatisk. Hon möttes med respekt och omtanke. Personalen är otroligt lyhörd och tar sig till och med tid med oroliga anhöriga.

Jag skriver det här eftersom jag vill ge en motbild till de eländesskildringar som ges av vår äldreomsorg. Snart ska mamma hem igen, handläggaren från kommunen har i våra möten haft vad som är bäst för mamma som utgångspunkt för all planering. Arbetsterapeuter har gjort sitt för att det ska gå så bra som möjligt. Snart ska vi möta hemtjänsten och jag är full av förtröstan för att det ska bli bra. Heder åt er som arbetar för att våra riktigt gamla ska få det så bra det bara går.

Ann Katrin Engman, tacksam anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons