Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buskörare förstör för skoterälskare

/
  • Skoteridyll som måste vårdas.

Annons

Snöskoter. Vilka blandade känslor det ordet skapar. Soliga vinterdagar, fika i ett vindskydd vid en sjö, vinterfiske, glada barn bak på en kälke. Positiva känslor. Förstörda skidspår. Fartdårar i bostadsområden. Vrålande motorer. Negativa känslor.

Båda är lika sanna och lika berättigade. För nu har det gått överstyr i samhället. Det buskörs och levs rövare på skoter på många sätt nu. Jag är ordförande i en skoterklubb i Bredsjön. Jag värnar naturen och markägarnas väl och ve. Och jag är heligt förbannad på skoteråkare. På de skoteråkare som förstör för oss som kör skoter respektfullt och efter lagen.

Alla som tagit ett förarbevis för snöskoter har fått en bok av SNOFED (Sveriges Snöskoteråkares Riksförbund) som heter Frihet under ansvar. Den bör läsas om och om igen av alla som har ett förarbevis. Bevisligen, för jag undrar var det brister när man kör 70 genom samhällen, på vägen, mitt på ljusan dan.

Om det fortsätter så här med buskörning i samhällen och sönderkörning av skogsplanteringar och marker för både kommun och enskilda, ja, då är skoteråkning i Sundsvall och Timrås kommuner ett minne blott. Så, en uppmaning till alla idioter på en skoter, ni vet vilka ni är. Åk hem och parkera. Läs boken ni fått. Respektera lagar och regler eller sälj skotern. Och ni föräldrar, hålla ordning på ungdomarna, för det är ofta de yngre som har behov att vara lite häftiga, lås fast skotern om de inte sköter sig. Jag hoppas alla förstår att de förstör för sig själva och andra om inget görs.

Tina Antonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons