Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussen inte att lita på

Annons

Det är klart att vi väljer bort att åka buss när bussen åker förbi utan att plocka upp oss. Visst finns det regler om hur många passagerare som får åka samtidigt, men hur ska vi veta om bussen som kommer till vår busshållplats just den tiden vi bestämt oss för att åka inte kommer att vara full?

Jag jobbar, som så många andra, och hade ett möte på jobbet just den här dagen då jag valde att ta bussen – vilket kommer dröja innan jag gör igen. Bussen stannade på hållplatsen, öppnade bakdörrarna för att släppa ut två passagerare, och sedan vinkade chauffören när han körde därifrån utan att plocka upp oss tre som stod där, väntandes. Lite senare kom det faktiskt en till buss – men där stod det ”endast avstigning”, så hur mycket hjälpte det?

Det är klart att vi väljer bort bussen när vi inte vet om vi får åka med eller inte, när vi har jobb och skola att passa och komma i tid till. Hur mycket vi än vill försöka påverka miljön och minska utsläppen så är det klart att vi väljer ett annat färdsätt när bussarna då och då inte går som de ska och vi riskerar att inte komma fram i tid.

Besviken bussåkare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons