Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet ska vara grönt – inte rött

/

Annons

Jag tillhör dem som tycker att interna konflikter ska tas internt och inte via media. Men när Centerpartiets Sundsvalls ordförande Hans Forsberg väljer att ta partiet på en tydlig vänstersväng, är det inte längre en intern konflikt. Detta för att partiets mandat utgår ifrån de som har röstat på Centern, från väljarna.

Att rösta på Centern innebär att man röstar på ett borgerligt parti, vars grund står på en grön och varm liberalism. Därför är det svek, inte bara mot partiets ideologi, utan också mot de väljare som röstade på Centern i tron att det var en röst på borgerliga värderingar.

Ett samarbete med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet blir deras röst en röst för ett socialist-Sundsvall. Det är jag övertygad om att våra väljare inte önskade sig. Särskilt inte med Vänsterpartiet som står ännu längre ut på den socialistiska avgrunden. Därför var det befriande att Anne-Li Sjölund i Mittnytt tog bladet från munnen. Hon sa tydligt nej till Forsbergs vänstersväng.

Varför agerar då Hans Forsberg såsom han gör? Socialdemokraterna behöver inte vårt stöd, för med Vänsterpartiet har de egen majoritet. Varför vill Hans Forsberg utsätta Centernpartiet för detta? Ja, det får man nog fråga honom, men det kan omöjligen vara för partiets bästa. Partier som hoppar mellan blocken står inte högt i kurs hos väljarna. Se bara på MP i Sundsvall, som nu i det närmaste är utsuddade.

Därför är det bra att Anne-Li tar bladet från munnen. Anne-Li kämpar för att en röst på Centerpartiet är en röst på borgerlig politik och inte en vänstersocialism. Jag har alltid stått bakom Anne-Li och gör det nu mer än någonsin.

Centerpartiet har alltid varit ett gräsrotsparti. Det innebär att medlemmar styr partiets riktning. Centerpartiet glömmer inte bort sina väljare utan lyssnar på väljare som röstat på partiet.

Hjälp Anne-Li, Kjell, Johan med flera att påminna ordförande Hans Forsberg att Centerpartiet är ett gräsrotsparti som inte har så mycket till övers för toppstyrning.

Gör er röst hörd så att vi slipper ett rött Centerparti i Sundsvall.

Centerpartiet ska vara grönt.

Fredrik Solvang, ledamot i kretsstyrelsen, Centerpartiet Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons