Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefer i äldreomsorgen behöver tid att leda

Annons

Chefer i äldreomsorgen har höga ambitioner men saknar alldeles för ofta de förutsättningar som krävs för att utveckla kvaliteten i verksamheten. Det handlar om för många underställda och ett dåligt administrativt stöd. Nu måste Sundsvalls kommun se över chefernas villkor.

De allra flesta av våra chefsmedlemmar trivs med sitt arbete och brinner för att kunna erbjuda äldre en bra omsorg. Samtidigt är uppdraget tufft och Visions rapporter visar att många chefer känner att de inte räcker till.

Många har ett personalansvar för cirka 50 med­arbetare, samtidigt som man har många motstridiga förväntningar att balansera.

Vision har låtit två forskare undersöka villkoren för chefer i äldreomsorgen som arbetar direkt med verksamheten, så kallade första linjens chefer.

Enligt forskarna har cheferna under de senaste åren ställts inför högre krav, mer ambitiösa mål större ansvar, till exempel inom administration, fastighetsförvaltning och ekonomi. Däremot har chefsstödet inte ökat i samma takt. Snarare har många kommuner dragit ned på den administrativa personalen.

Det finns en tydlig koppling mellan antalet underställda och hur cheferna upplever förutsättningarna för sitt ledarskap. Enligt en av Visions undersökningar anser fler än hälften av cheferna i äldreomsorgen att de har för många underställda för att kunna utöva ett bra ledarskap. Återkoppling och kvalitets­utveckling finns bland uppgifterna som får stå tillbaka.

Sedan tidigare vet vi att äldreomsorgen under de närmaste åren kommer att behöva rekrytera 2000 nya chefer. Ska vi klara det ser Vision fem områden där insatser behöver göras omgående:

Ett rimligt antal underställda. Riktmärket bör ligga kring 25 medarbetare.

Hanterbart antal verksamheter med en rimlig geografisk spridning.

Service från expertfunktioner som fastighetsförvaltning, ekonomi, HR och administration.

Professionellt stöd som extern handledning och tid till kompetensutveckling.

Säkra behovet av högre utbildning i ledarskap för sociala verksamheter.

Vision vill medverka till en mer komplett diskussion om välfärden. Att inkludera chefer och ge dem rätt förutsättningar är en nyckelfråga för att kunna möta äldreomsorgens utmaningar. I det arbetet är Vision gärna delaktigt.

Veronica Karlsson

förbundsordförande Vision

Robin Fångsjö

ordförande Vision Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons