Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att byta ut ordet Timråkrati

Annons

Vad har vi för politiker i Timrå kommun? Jag skäms över deras agerande i frågan om kommunens köp av Eon arena. Först förhalas beslutet över hela sommaren, sedan tas det upp på ett extra fullmäktigemöte för omröstning, ett möte där majoriteten röstar ja till att genomföra köpet. Allt klart kan tyckas, men inte. Då överklagas beslutet igen.

Är inte demokrati ett sätt att ta beslut genom det enkla faktum att majoriteten bestämmer? Det har jag trott i alla val jag röstat i och så fungerar det, förmodligen, i alla demokratiska samhällen – förutom i Timrå, då. Där beter sig den förlorande sidan som barn i sandlådan – får inte vi vinna så ska vi i alla fall jävlas (ursäkta uttrycket) så mycket som möjligt. Förhala och sabotera så länge som möjligt för att nå målet, nämligen att jobba stenhårt för att Timrå IK ska försättas i konkurs.

Något annat motiv kan inte finnas i min tankevärld. Nä, ärade pajaser, ta ett nederlag i omröstningen som en vuxen person och acceptera den demokratiska processen och resultatet av omröstningen. Förr florerade politiker i media och ett uttryck instiftades – Timråkrati – liktydigt med envälde av en numera moderat. Undrar vilket namn som kommer att instiftas nu – antidemokrati?…

Läs även: "Arenafrågan spräcker S"

Läs även: "Beslut om arenaköp gäller – trots överklagan"

Lennart A

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons