Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig recension av ST

Annons

Jag tycker det är en riktigt dålig recension av domaren som dömde matchen mellan Långsele och Heffners.

Enligt skribenten så var straffen "tveksam", då undrar jag hur hands i straffområdet kan vara "tveksamt"? Regeln säger att om man gör sig större med armar och händer då bollen tar på handen ska det vara frispark, i detta fall var det i straffområdet vilket innebär straff!

Dessutom tyckte man att Långselespelaren skulle få rött kort för målchansutvisning, vad krävs för målchansutvisning? Jo, att man ska ha motspelaren bakom sig, alltså var det ingen målchansutvisning eftersom Långselespelaren befann sig bredvid Heffnerstjejen! Därför utdelades "bara" ett gult kort.

Jag skulle gärna vilja se skribenten eller någon annan klagande människa döma en division 2 match när man är 18 år. Domaren dömer inte alltid rätt, alla runt omkring kräver hela tiden supersnabba beslut samtidigt som man måste följa regelboken. Som domare är det en del av vardagen att man får skit från spelare och ledare, men att det sedan skrivs felaktig fakta i tidning – då har det gått alldeles på tok för långt.

Fotbollsentusiast

ST svarar: Vi tar till oss av kritiken

Vi är inte på plats på alla matcher och de gånger vi inte själva ser matchen ringer vi ofta tränaren. Så var fallet i den här matchen. Generellt är det då viktigt att det framgår i artikeln att det handlar om tränarens uppfattning om vad som hänt. Det gjorde det inte fullt ut denna gång och vi tar till oss av kritiken.

Maria Nordström

Nyhetschef sport

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons