Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt att månadskort inte gäller på SJ:s snabbtåg

/
  • Månadsbiljett som gäller för resa med både SJ och Norrtåg gäller inte på snabbtåget SJ 3000. ”Varför erbjuds det inte någon form av månadskort där det går att köpa till möjlig­heten att utnyttja snabbtågen?” undrar Mattias.

Annons

Jag har precis börjar arbetspendlat mellan Sundsvall och Kramfors och har därför kollat upp olika pendlaralternativ och ser att SJ säljer månadsbiljett tillsammans med Norrtåg. Att kombinera SJ och Norrtåg skulle vara perfekt för mig då de är de enda tåg som passar, för att jag inte ska behöva vara på jobbet i drygt tio timmar varje dag. Men efter att ha pratat med SJ:s kundtjänst har jag fått reda på att deras erbjudande inte inkluderar SJ snabbtåg. Kundtjänst upplyste mig om att det därmed inte finns något sätt att kombinera SJ med Norrtåg längs Botniabanan.

Enligt Kundtjänst är enda lösning att jag först köper månadsbiljett för SJ regionaltåg, SJ intercitytåg, SJ nattåg och Norrtåg för nästan 1 700 kr i månaden, och sedan betala 1  936 kr för att kunna åka SJ snabbtåg tio gånger om jag vill kunna kombinera dessa två.

Jag förstår att man behöver betala mer för snabbtåg, men varför erbjuds det inte någon form av månadskort där det går att köpa till möjligheten att utnyttja snabbtågen? Detta speciellt i Norrland där det inte går att åka regionaltåg. Det finns ju ingen nytta av att köpa ett kort för SJ regionaltåg eller SJ intercitytåg här, då dessa tågtyper inte opererar på Botniabanan.

Som det ser ut nu blir det billigare för mig att pendla tio mil enkel väg med bil varje dag i stället för att kunna ta tåget som både ger en stor miljövinst och skulle innebära att jag slapp stätta mig trött i bilen både morgon och kväll.

SJ och Norrtåg vad tänker ni göra åt saken?

Mattias

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons