Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför vill jag byta jobb

/

Annons

Lärare, 41 år, som älskar att undervisa och som tycker att det är underbart att få arbeta med barn om dagarna, går in på Arbetsförmedlingens hemsida och kollar alternativa jobb. Varför? Läraren, driven och nyfiken, som tycker att det är spännande att utveckla sin pedagogik och testa nya lösningar, vill inte vara lärare längre. Varför? Läraren, som alltid har älskat sitt yrke och som är omtyckt och proffsig har börjat att fundera kring anledningen till hennes yrkesval. Varför? Tyvärr är hon inte ensam om dessa tankar.

Jag vet svaret och jag har även en lösning på problemet. En lösning som kommer att ge våra elever en stark skjuts framåt i skolresultaten samtidigt som det kommer att leda till att fler lärare vill stanna kvar inom yrket. Lösningen är dessutom helt gratis och vi behöver inte heller lägga ner kraft på att ändra i timplaner eller i andra dokument. Vi behöver enbart investera i lite sunt förnuft. Min idé är enkel och går ut på att vi låter föräldrarna vara föräldrar och lärarna får vara lärare.

Så, en vädjan till alla föräldrar: Snälla föräldrar, våga vara föräldrar. Våga sätt gränser för era barn. Håll fast vid dessa gränser, för barn behöver gränser. Barn mår bra av att få veta vad du tycker och barn blir trygga av att du håller ditt ord. Lär dem att sluta betyder sluta och att nej betyder nej. Låt det vara en regel som du håller på. Då hjälper du dem undan många konflikter och svårigheter i framtiden.

Fortsätt att stärka dem i sin tro på sig själva och låt dem växa som individer, men glöm inte att också lära dem att ta hänsyn och visa respekt för andra människor. Att dela med sig, att turas om, att lyssna på andra och att kompromissa är viktiga bitar i livet som de måste få träna på hemma.

Så snälla föräldrar, ta ert ansvar i detta. Investera i lite mer tid och kraft i era barn för de behöver er hjälp i denna livsviktiga utveckling. Då kan vi lärare få vara lärare igen och då kommer jag att hitta glädjen i mitt yrkesval.

Bekymrad lärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons