Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Davids kamp mot Goliat

/

Annons

Det kan kännas meningslöst att ge sig in i en debatt där sista ordet redan tycks vara sagt, där beslut är som huggna i sten och ingen återvändo finns.

Ändå är det, vad jag förstått, 26 år sedan tanken började ta form att förvandla stadsdelen Petersvik till ett industriområde och utplåna ett kulturhistoriskt område och tvinga bort människor från sina hem. Den 1:e oktober ska de få kvarvarande vara ute ur sina hus efter en 26-årig långbänk. Snacka om utdragen dödskamp!

Vad ska det tjäna till att protestera kan man tycka, och så tänker tyvärr de flesta av oss. De styrande gör ändå som de vill och handlar över våra huvuden. Jag har ingen anknytning till eller känsla för området som sådant utan det är dårskapen och girigheten som jag opponerar mot.

Vandrade härom dagen i området för att bilda mig en uppfattning och tänkte då att här finns en otrolig potential att göra något positivt för sundsvallsborna. Vi vill ju storvulet kalla oss för Norrlands huvudstad, då kan ju Petersvik bli ett fantastiskt Djurgården.

Man känner sig onekligen som musen som röt men som en liten David vill jag säga till Goliat: Gör inget så huvudlöst som att hugga ner hundraåriga ekar och almar och asfaltera detta natursköna område som idag visserligen ser ganska förfallet ut på sina håll men som kan bli något fantastiskt i rätta händer.

Svante Säwen, vad finns det för miljötänk i att skita ner ännu mer av kustnära områden, nu när man äntligen börjar få rätsida på innerstan . Jag hade Dig som elev i Konst- och musikhistoria en gång i tiden, den estetiska biten gick Dig visst spårlöst förbi.

Jag har inga som helst politiska aspekter på debatten, men med tanke på den oförlåtliga blunder som politikerna gjorde när de lät riva Norrmalm på 70-talet, får vi inte släppa in fler klåfingriga aktörer på banan. I synnerhet inte när det skymtar i kulisserna att det kanske inte behövs någon logistikpark. Och att det finns förslag på alternativ.

Jag har tagit del av massa material och tusentals namnunderskrifter på nätet. Är vi tillräckligt många möss som ryter så kanske David kan vinna över Goliat. Tänk om och tänk rätt innan det är för sent.

För de boende är det däremot för sent, de lämnar Sundsvall för gott och vill aldrig mer återvända. Ingen vidare reklam för Norrlands huvudstad!

PS. Ställer gärna upp som trädkramare ifall det behövs.

Lisa Lindström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons