Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dela och gilla rätt för att inte sorteras bort

Replik på Anita Jacobsons kulturkrönika, ”Rätt person på rätt plats”, i ST den 20 augusti.

Annons

Anita Jacobson skriver om disken på Arbetsförmedlingen som delar upp befolkningen på olika sidor av prekariatet. På Petersviks tid gällde det att ha tur att födas på Solbacken och Kaptensudden och de andra sommarvillorna som byggdes upp sedan laga skiftet gav de bemedlade den juridiska rätten att avhysa bönderna som brukat jorden i Korsta by sedan bronsåldern, men sedan bredbandsutbyggnaden vid sekelskiftet har sorteringen av människor finjusterats från börd till personligheter.

Manifestationen med konsert och picknick i Petersvik den femtonde augusti är prekariatets främsta sorteringsinstrument den här sommaren. De som är inbjudna är på rätt sida av disken för de har tidigare delat rätt insändare och gillat rätt inlägg på Facebook utifrån samma logik som delar upp barnen som bödlar och delinkventer på skolgården och som sedan decemberöverenskommelsen delar upp riksdagen i två lager.

Stockholms kulturelits och den lokala mobbningssvansens engagemang i Petersvik handlar inte om kulturhistoriska värden, grundvattennivåer eller om fastighetspriser utan om att stanna kvar på rätt sida disken för är det något som skrämmer kultureliten och mobbarna är det livet på andra sidan disken där människor vill riva Petersvik för att jävlas med sina förfäders plågoandar och röstar på det mobbade partiet i riksdagen för att jävlas med sina egna plågoandar och lika otänkbar som en natt bland vägglössen i arbetarbarackerna var för den punschdrickande Petervikseliten.

Gillar varken vägglöss eller fiskmåsar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons