Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dela på dam- och herridrotten så slipper vi snacket om orättvisa

Annons
Damidrott och herridrott bör skiljas åt, tycker skribenten.

Varför har damidrott och herridrott så himla svårt att fungera under samma flagga när det gäller att synas i media? Och det blir värre för varje dag. För att undvika fortsatta ständiga konflikter så är jag övertygad om att vi förr eller senare måste separera dam- och herridrott på våra sportsidor. Likaså bör sportbevakningen i radio och tv delas upp i en damdel och en herrdel. Det blir då upp till respektive part att själva sörja för intresset hos sina fans. Ingen riskerar då att bli anklagad för att åka snålskjuts på den andre.

 ■■ Följ ST Debatt på Facebook

I fotbollshänseende har jag förvånats över att man i tv har fotbollsgalor både för herrar och damer samtidigt. Varför det? Efterspelen av dessa är alltid en massa upprörda känslor där man ska älta olika orättvisor. Varför inte låta varje part ha sin fest utan inblandning av den andre. Enda sättet att skapa rättvisa är att låta damfotbollen och herrfotbollen lyda under varsitt förbund. Var och en står då för sina egna kostnader och inkräktar inte på någon annan.

Det kanske är dags för damfotbollen att skrapa ihop åskådare och pengarna själva och sluta gnälla. Om man nu inte tycker att gnället är en del av själva spelet.

Jan Eriksson

Läs också:

En bragd att GIF håller sig kvar i eliten – det borde även kommunen inse

Idrottsklubbarna får väl fixa fram pengarna själva

Stundtals bländande spel – men det görs ju för lite mål!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons