Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demokratin fungerar inte när det gäller SD

/
  • Sverigedemokraterna fick 12,9 procent av rösterna, men inget annat parti vill samarbeta med SD. ”Det är i mina öron en ­märklig demokrati”, skriver Georg Sundgren.

Annons

Gång på gång de senaste åren säger alla partier att de inte vill samarbeta med SD. Varför, är inte de 13 procent av svenska folket något att respektera i en demokratisk anda? Det är bra många fler som sympatiserar med SD än vad Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och så vidare som knappt klarar fyraprocentsspärren. Det ännu mer märkliga är att nu när man från Socialdemokraterna och även de flesta andra partierna inte får igenom sina krav i vissa frågor ändå inte kan börja tänka sig ta hjälp av SD. Det är i mina öron en märklig demokrati. Det börjar likna många länder där man vill ha demokrati men vet inte hur det fungerar.

SD vinner röster på att de är det enda partiet som vågar säga det många svenskar tänker. Det är därför SD ökar hela tiden. Borde inte det vara en väckarklocka för de andra partierna att fundera på om man för rätt politik. Vi kan inte hela tiden spara och sänka skatteintäkterna. Svenska folket vill ha en bra skola och sjukvård. Om pengarna inte räcker till så får vi kanske minska på invandringen för det kostar mycket pengar eller så måste vi acceptera att få högre skatter för att klara våra önskemål.

Vårt lilla land som inte har pengar till det vi tycker är viktigt kan inte rädda hela världen. Går vi inte till val för att välja folk som ska utföra det vi tycker är viktigt, pengar till skola, sjuk- och åldringsvård?

Georg Sundgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons