Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är skattebetalarnas pengar vi hanterar

Annons

Svar på Christiane Rüdigers (V) insändare i Dagbladet den 2 februari.

Den politiska adeln har fått ett nytt ansikte

Jag uppskattar att Christiane Rüdiger (V) ger mig ytterligare en möjlighet att opinionsbilda i en liten men principiellt viktig fråga. Jag tycker nämligen att vi politiker kan hämta vårt kaffe själva, precis som till exempel vårdbiträdet eller läraren gör. Jag tycker inte att vi behöver någon som kör fram kaffet på vagn till sammanträdesbordet. Jag tycker vi kan gå de fåtal meter till kaffemaskinen som de handlar om i den artikel du refererar till. Jag tycker vi ska föregå med gott exempel. Inte att vi politiker ska vara en politisk adel som du och Vänstern tycker Christiane. ­Politikerförakt göds i frågor som dessa.

Jag som moderat anser att vi som är förtroendevalda i varje beslut ska komma ihåg att det är skatte­betalarnas pengar vi hanterar. Det betyder att varje krona räknas och varje krona ska hanteras varsamt. Slutar vi reflektera vad skattepengarna går till, så är vi illa ute. Att vare ett ­föredöme är något jag fick lära mig som officer. Goda förebilder skapar ett gott samhälle för alla – inte ­bara för politiker.

Vi politiker kan hämta vårt kaffe själva, precis som till exempel vårdbiträdet eller läraren gör, menar Jörgen Berglund.

Jörgen Berglund (M)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons