Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det behövs mer action

Annons

Den senaste tiden har det varit oroväckande tyst från Nya Ostkustbanan. Därför påminner jag om att vi måste vara aktiva och trycka på staten att prioritera Nya Ostkustbanan. Annars riskerar misären från den pågående nationella infrastrukturplanen att upprepas. Särskilt eftersom det samtidigt finns en idé om att bygga nya, dyra stambanor mellan storstadsregionerna, som ju ändå redan lever gott.

Det har varit oroväckande tyst från vår del av landet på sistone. Så får det inte vara. Om vi bara sitter ner och väntar på att staten ska få för sig att prioritera vår del av landet kommer de bara att strunta i oss, oavsett om S eller M styr. Att det enbart ska byggas en etapp, dessutom bland de kortaste, som inte ens kommer hinna byggas klart före 2025 är inte okej.

Det minsta vi kan göra är att börja trycka på staten och Trafikverket att tidigarelägga etappen innan den senareläggs. Alla projekt bortom storstadsregionerna som ligger längre bort i tiden än 1–2 år är i grov farozon för att senareläggas om man inte aktivt, på lokal nivå, jobbar för att tidigarelägga. I värsta fall får vi gå in och förskottera pengar, men det är inget alternativ att föredra och bör bara ses som sista utvägen.

Tillsammans kan vi visa att Nya Ostkustbanan är viktig på både regional och statlig nivå.

Stolt Medelpadssupporter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons