Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns många utmaningar att möta

Annons

Svar på insändare från Anders Kempe, införd i Dagbladet den 27 januari.

Det är en problemfylld bild som beskrivs i Anders Kempes insändare om sjuksköterskebristen. Visst är det mycket som landstinget har att jobba med. Men det finns också en del att berätta om vad som görs i vårt landsting för att attrahera nyutbildade sjuksköterskor och för att behålla de sjuksköterskor som vi har hos oss.

Insändaren föreslår kraftigt höjda ingångslöner för att på så sätt attrahera sökanden till våra tjänster. Lönen är viktig, men det handlar om mer än lön. Kompetensutveckling, arbetsmiljö och hållbart arbetsliv är minst lika viktigt som ingångslönen. Facken har pekat på vikten av kompetensutveckling, vilket vi har tagit fasta på genom att utarbeta en så kallad ”kompetenstrappa” inom specialistvården.

I insändaren nämns att 20 000 sjuksköterskor varje år väljer att arbeta i Norge. Siffror från Sveriges Kommuner och landsting, SKL, visar att siffran är ganska konstant. Ungefär 300 sjuksköterskor per år åker för att jobba i Norge och lika många, 300, kommer tillbaka. Erfarenhet från andra vårdgivare, andra sjukhus och andra länder berikar oss.

Nyutexaminerade sjuksköterskor behöver, liksom flera andra yrkeskategorier, få en välplanerad introduktion in i yrkeslivet. Det finns ett glapp mellan dagens sjuksköterskeutbildning och arbetslivet, det försöker vi från vårt håll hitta lösningar på. Ett introduktionsår för nya sjuksköterskor är därför under uppbyggnad.

Betald specialistutbildning liknade läkarnas skulle också vara en framgångsfaktor enligt insändaren. I våra personalförmåner finns det en viss möjlighet för sjuksköterskor att få studielön under specialistutbildningen.

Just nu är det ett högt sökandetryck till hälso- och sjukvårdens utbildningar på högskolenivå och ansökningarna till vård- och omsorgsprogrammet har blivit fler. Dessutom har antalet utbildningsplatser för sjuksköterskor ökat. Sverige har fler sjuksköterskor per 100 000 invånare än någonsin, samtidigt som efterfrågan överstiger tillgången på sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor.

Här har ett arbete påbörjats för att se på vilket sätt sjuksköterskor kan avlastas vissa arbetsuppgifter. Vi tror att duktiga undersköterskor och administratörer är en möjlighet här.

Det finns många utmaningar att möta inom sjukvården. Med en bättre planering, en effektivare användning av befintliga resurser samt att se till att vi har rätt personalkategori på varje arbetsuppgift kan vi möta en hel del av dem.

Ewa Back (S)

ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden, Landstinget Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons