Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det gör ont när ni pratar om övervikt

Annons

Att sitta och äta lunch på jobbet och höra folk prata om överviktiga, och att dom borde röra på sig mer, gör ont fast jag vet att det inte är mig dom pratar om. Att sitta och lyssna på arbetskamraterna och samtidigt önska att man vore smalare och kunna ha den där klänningen eller blusen som man så länge velat ha, det gör så himla ont. Man börjar undra vad man gör för fel.

Kanske den där operationen inte är så dum trots allt, men innerst inne vill man inte operera sig. Att se och höra om viktproblem hela tiden gör att man funderar på olika alternativ. Jag vill gå ner i vikt och må bra och visa alla att jag kan lyckas. Jag vill börja träna och äta rätt men det kostar pengar, pengar som jag inte har. Jag tänker på andra i samma situation och hur dom orkar med allt detta prat om övervikt, träning och matvanor.

Ni, alla där ute som pratar om oss överviktiga, tänk på vad ni säger och hur, det finns så många som kämpar varje dag med sin vikt. Vi är många som vill gå ner men som inte lyckas på grund av olika saker. Jag vill gå ner men har inte pengarna som behövs. Många säger att det inte kostar pengar, men det gör det. Min inkomst räcker inte för att jag ska kunna gå ner i vikt och må bra, jag är fast i min fula, feta kropp. Jag vill ut och gå, men har inte pengar till gympaskorna som ska göra att jag slipper värken i fötterna och knäna. Jag har inte råd med den nyttiga maten eller gymkortet. Pengarna räcker bara till det nödvändigaste så att jag och min familj ska kunna överleva.

Överviktig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons