Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det råder kaos på Johannedals återvinningsstation

Annons

Tidigare år har återvinningsstationen i Johannedal varit perfekt för att åka och lämna överblivet avfall. Någon gång kunde det vara kö men det var sällan något större problem. I år har något hänt. Det är alltid köer och inne på stationen råder kaos. Facken med de olika materialen verkar tömmas mycket sällan och framför allt högen med trädgårdsavfall verkar bara växa. De små behållarna för hushållsplast, tidningar, kartonger etcetera har försvunnit och alternativet är att allt hamnar i brännbart.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Vad har hänt? Beror det på att belastningen ökat på grund av att någon annan station i grannskapet har stängt? Har ändringen från Reko till Mittsverige Vatten och avfall påverkat skötseln? Har man bytt entreprenör? Jag saknar det ambitiösa, trevliga och arbetsamma gäng som skötte stationen i fjol.

För Plus-kunder: Nytt system gör att du slipper köra till återvinningen – beräknas kosta 325 miljoner

Någon i ansvarig ställning måste själv ha sett situationen och insett att det inte är hållbart? Kanske börjar folk slänga sitt skräp i skogen som förr igen. Är situationen framkallad för att få förståelse för en kommande avgiftsbeläggning?

Lennart på Släda

Läs även:

Korsta kan bli ett miljöföredöme

Nedskräpning borde bestraffas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons