Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det stora sveket mot Sverige och mot de äldre

/
  • ”De gamla pensionsfonder, som under Göran Perssons  tid bestulits på 258 miljarder och tidigare på 100 miljarder”, skriver Sten Rigedahl.

Annons

Den förra statsministern tog steget fullt ut i sin linje att endast den som arbetar ska betraktas som en fullvärdig människa. Fångar, sjuka och handikappade och framför allt pensionärerna, som av åldersskäl slutat arbeta, ska procentuellt betala högre skatt.

Hur i allsindar kunde Alliansen få igenom detta och permanenta den himmelsskriande orättvisan.

Då gällde tydligen inte att vi skulle öppna våra hjärtan för det svenska folket. Då gällde det att knipa käft så att de just nu arbetande, de som redan hade, skulle få ännu mera. Nu pratas runt och lovas tunt att ta bort orättvisan mot de äldsta om, bara om ekonomin tillåter under mandatperioden.

De fem pensionärsorganisationerna, som inte kan enas trots att deras kraft då skulle bli så mycket större har var för sig och med större eller mindre allvar försökt att på skilda sätt få opinionen och politikerna att ta dem på allvar, när de säger att de äldre av pensionärerna redan har betalat en stor del av sin livslön, som de aldrig fått ut till pensions­fonderna, som de litade på skulle trygga deras ålderdom. De gamla pensionsfonder, som under Göran Perssons tid bestulits på 258 miljarder och tidigare på 100 miljarder.

Politikerna i dag vägrar återställa pensionsfonderna, utan har nu i en allmän överenskommelse bestämt, att de just nu inbetalade avgifterna + de balanserande AP fonderna ska betala de utgående pensionerna. Politikerna har alltså, när stadskassan behövde pengar tagit så stora belopp som 100 + 258 miljarder från det balanserande fondkapitalet, så att resultatet blir att detta inte räcker till utan att pensionen minskar, det vill säga bromsen slår till.

Att låta pensionären betala procentuellt högre skatt för att den arbetande löntagaren ska behålla mer och dessutom låta den så kallade bromsen slå till och minska pensionen för de äldre är så infernaliskt, att det saknar motstycke någonstans i världen. Vi brukar hånfullt tala om banan­republiker, som lever som fan lärt dem och där den större delen av befolkningen behåller sin fattigdom, så blir det snart i det tidigare mönsterlandet Sverige.

Alltmedan vi öppnar våra hjärtan och släpper in allsköns immigranter som saknar språket och som saknar utbildningen och som spär på vår egen ungdoms arbetslöshet och sänker vår rating för skolan. Minns att det är inte vi och de. Det är de och vi.

Gatorna fulla av tiggare, pensionärer utan vård och omsorg och några få som kammar in våra skattepengar och slussar dem över skattebefriande paradis på fjärran Stilla Havs öar. Sverige, Sverige, fosterland, vilket missfoster du blivit, du vårt kära fosterland!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons