Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var ju S-politikerna som tog bort vårdjobben

Annons

Förvånas åter över "samma insändare " från två S-politiker som aspirerar på ordförande och vice ordförandeposter i landstingsstyrelsen efter valet. De menar att om de får makten ska de se till att undersköterskor och läkarsekreterare återanställs. De är övertygade om att den bästa vården uppstår när olika personalgrupper gör det de är bäst på – "Låt proffsen vara proffs".

Men herregud, det var ju de själva som såg till att massor av proffs försvann och fick gå. Tjänster försvann under deras sista mandatperiod 2006–2010. De måste ha ett särdeles dåligt minne.

Vi i vårdalliansen har hela tiden påtalat att vi inte kan fortsätta säga upp personal om vi ska ha en fungerande verksamhet. Jag själv debatterade detta på ett fackmöte där de stod och påstod annat 2010 inför just proffsen.

Att de inte skäms att fara med osanning igen för att försöka vinna röster och skriver att så kan vi inte ha det. En vänsterpartist klev upp under tidigare landstingsfullmäktige och erkände att de tillsammans med S gjort fel, när de sade upp massor av just undersköterskor och läkarsekreterare. Själv deltog jag i just den debatten. Men S? Nej, de erkänner inget, de föredrar att glömma alla misstag de gjort. Nej, precis, Elisabeth Strömqvist och Erik Lövgren, så kan vi inte ha det.

Vi vill inte ha tillbaka ett parti som raserar och skapar oro för personal (proffsen) för att sedan projicera ansvaret på andra partier och frånsäger sig sitt eget ansvar.

Vi i vårdalliansen har arbetat under den senaste mandatperioden med att förbättra organisationen för att få ordning och reda i ekonomin – en ekonomi som var i fritt fall tidigare mandatperiod med S och V.

Vi har tillsatt professionella, tjänster – fler nu än 2010 och det har ni också klagat på i fullmäktige. Sedan ska ni sluta skrämma upp folk att de inte får professionell vård, vi har en fantastisk sjukvård med en oerhört proffsig personal som månar patienter och omvårdnad.

Personal som i dag mår betydligt bättre än under Mantec-åren, förra mandatperioden med S- och V-styre.

Ni kommer i debatten med påhittade namn och påstår något som saknar fakta, men det går alldeles utmärkt att fråga de som fått vård. Så sent som den 29 juli skrevs en väninna till mig ut från Sundsvalls sjukhus och hon var lyrisk över den fina vården och omhändertagandet under tre dagar. Vi tog en fika och hon lovordar personal och omhändertagandet liksom andra jag känner som fått vård.

Jag sa till min väninna: skriv och berätta själv eftersom jag inte kan namnge henne här. Det är på tiden att de som vårdats och lovordar vården skriver insändare på debatt och ordet fritt så inte en felaktig bild framstår av vår fina vård.

Ingen glömmer åren 2006–2010, då var personal och patienter i kris, de var rädda och oroliga. Den dåvarande sjukhusdirektören och Mantecs attack på proffsen, undersköterskor och läkarsekreterare, med S goda minne. Det var inte omhändertagande vare sig av patienter eller personal, Att sedan läkarna sitter och dokumenterar, det har all personal (proffsen) fått göra sedan uppsägningen av läkarsekreterare.

Jag kan säga att jag vet, för jag var med under alla de neddragningar av personal under mina årtionden i vården

Men det som skrivs i artiklar med signaturer från S och oppositionen skrämmer de som inte ännu behövt vården och de tar till sig det som står i insändare, det är inte ansvarsfull politik.

Men Rom byggdes inte på en dag. Så skärp er och sluta blunda och skrämma upp folk.

Elisabeth Gisslin Burman (M)

Kandidat till landsting och kommunfullmäktige

Nya Moderaterna Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons