Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drivhuset Sundsvalls skolor

/

Annons

I Sundsvalls kommun pågår ett projekt vid namn LOOPA. Vad är det, undrar vi lärare nyfiket när vi går våra elever till mötes i klassrummen varje morgon. Vår chef är nämligen ofta frånvarande på LOOPA-utbildning. Det vi hittills fått veta är att det ska leda oss till att bli bästa skola 2021.

Vi söker mer kunskap och får veta att LOOPA är ”en affärsutvecklingsmetod där man utvecklar sitt värdeerbjudande i samklang med marknaden genom att löpande testa sin idé mot sin målgrupp”. LOOPA hette tidigare Drivhuset Process och vänder sig till den som har en affärsidé eller nyligen startat företag. Viktiga begrepp är loop, pivot och pitch, framför allt slutpitch.

Vi blev inte så mycket klokare av denna information så vi jobbar vidare med våra elever. Vårt uppdrag är tydligt, vi ska leda våra barn och unga mot målen som finns i läroplanen. Vi arbetar med människor, inte företag och affärer, så varför chefen är frånvarande från sitt uppdrag som pedagogisk ledare för att lära sig om affärsutveckling är svårt att greppa.

Vi läser i tidningen att skolledarna siktar mot toppen och att ett av de prisade förslagen är en skatepark. Kanske är det en idé som ska provas mot en målgrupp? En annan idé, från oss lärare, är att skolledarna främst förlägger sin tid i skolan som pedagogiska ledare. Målgruppen är elever och personal. Vi väntar med stort intresse på slutpichen 2021.

Fröken K i 4:an

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons