Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du förstår verkligen inte

/

Annons

Svar till Ewa Lindstrand angående Y:et, ST den 21 oktober.

Det är ingen öm tå, det är en hjärtefråga. Mitt påstående var tänkt att få dig att vilja förstå. Tydligen vill du inte, kan inte, eller har inte förmåga eller kunskap att förstå.

Du skriver att du har ett ekonomiskt ansvar och att detta gäller skattemedel. Det blir väldigt underligt med tanke på att man låtit Y:et förfalla. Men du ser Y:et enbart som en kostnad, det gör inte jag.

Att Y:et skulle kunna bli en stor turistattraktion finns inte i din tankevärld. För mig är det inte alls en konstig tanke. Det är inte svårt att förstå vad marknadsföring och internationell spridning kan ge för turisteffekter. Men det är precis som jag sa: Tycker man att något bara är skit, en kostnad och något onödigt som man bara vill bli av med – hur ska då andra kunna se värdet?

Ditt ekonomiska ansvar verkar inte innefatta att försöka marknadsföra Timrå och Y:et.

Ditt intresse för Y:et verkar i stället obefintligt. Man behöver bara titta på Y:et, och det skick det är i, för att konstatera detta. Eller ingick det i ditt så kallade ansvar att först låta det förfalla, och sen försöka sälja i väg det som skrot.

Jag vill också återkomma till mitt lilla räkneexempel om turismens verkningar: Säg att man lyckas locka 200 000 turister till Y:et och kommunen. Säg att de handlar för i snitt 200 kronor var. Det gör 40 000 000 kronor. Det är ändå lågt räknat för vad man borde kunna åstadkomma genom PR, marknadsföring och turism.

Saken är bara den att tror man inte på en sak, och saknar man dessutom visioner och kunskap, då faller hela konceptet.

Jag har ett par frågor till dig Ewa Lindstrand:

1. Anser du att Bengt Lindström är en av världens största och mest berömda konstnärer?

2. Tror du att ett av världens största och mest berömda konstnärers verk kan vara av intresse för turister?

Till sist. Upphovsrätt verkar heller inte vara något som du har minsta respekt för. I Timrå kan man bli ombedd att avstå från sin upphovsrätt och samtidigt bli utsatt för påtryckningar och utpressning om man vägrar. Jag tycker det är skamligt, och dessutom kränkande. ”Om du inte avstår från upphovsrätten så river vi konstverket?” Ingick det verkligen i överenskommelsen mellan Timrå kommun och Bengt Lindström?

Peder Forsberg kultur och integrationsarbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons