Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt med fikavagnar i Sundsvalls kommun

/

Annons

Hur kommer det sig att politiska utskott i kommunhuset inte orkar lyfta på ändan och gå ut till kaffemaskinen utan i stället måste ha fikavagnar för 700 kronor styck passera förbi deras arbetsplats? Detta läser jag i ST på påskafton.

Mot bakgrund av den allt snävare kommunbudgeten med ständiga underskott i miljonklass måste denna fikavagn ses som absurd, eller ska vi kalla den för ännu ett utslag av överhetens sätt att sko sig lite på det allmännas bekostnad?

Stillasittande kontorsarbete är inte bra för kroppen och att då hämta sitt kaffe nere i korridoren får närmast ses som en friskvårdsinsats. Och av hänsyn till sina väljare och uppdragsgivare borde sådant här inte ens uppstå, såvida inte politikerna betalar själva för denna fikavagn?

Nu vill jag veta, om det är 700 kronor gången så blir det 3500 kronor per vecka, 14 000 i månaden och 168 000 på ett år. Då har jag bara räknat på en vagn. Hur motiverar man detta och vilken budget belastar denna politiska smörjvagn?

Men framförallt kanske politiker som gillar den här bjudvagnen ska ställa sig frågan hur detta låter i väljarnas öron? Vi som har valt er och på vilkas förtroende ni sitter där. Vad vill ni säga till oss? Jag är tämligen säker på att ingen av oss hade avsett att ni skulle sitta där och smörja kråset med en fikavagn, åtminstone såg inte jag det i något av era ”löften”. Nej, detta är inte bra och orkar ni inte gå ut till en kaffemaskin som finns runt hörnet kan ni helt sonika vara utan kaffe.

Ylva Harr

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons