Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En önskan om en ”vit lucia” och ett nyktert nyår

/
  • Om du langar så borde du bli skyldig att ansvara för de brott som en då berusad ung människa begår.

Annons

Snart är det lucia­firande och kommer du att medverka till att under­åriga blir berusade och får bekymmer dagen efter? Om du tror att de dricker mindre alkoholstark glögg ute med kompisar när de grundat hemma har du fel! Om du som förälder ger startskottet till alkohol gör du ditt barn och samhället en otjänst. Genom att säga nej till frågorna om en flaska glögg ger du ditt barn styrka att säga nej utanför hemmet också!

Om du langar så borde du bli skyldig att ansvara för de brott som en då berusad ung människa begår.

Det finns berusade 16-åringar som sätter sig och kör bil! Dubbelt brott: borde inte kunna bli berusade och definitivt inte ­köra bil alls!

Får man önska sig något inför både Lucia och nyår: ingen berusad tonåring som vinglar runt i trafiken eller hamnar i något dike, utslagen av langares ”välvilja”.

Ingen tonårsflicka som hamnar i ”fel” händer. Ingen som lätt berusad inte förstår att säga nej till andra berusningsmedel av tyngre slag som lätt leder till ett livslångt lidande. Det senare gäller inte bara den som faller för försöket utan också för dig som förälder: medberoendet är lika tungt, om inte tyngre...

Så fram för en ”vit lucia”, nyktert nyår och ett skönt liv utan berusning!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons