Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En röst på C – alltid en röst på C

/

Annons

Replik på Göran Ljungholms inlägg "I Timrå är en röst på C en röst på S", ST 28 juni.

Centerpartiet är en folkrörelse i grunden och har en lång tradition av engagemang i idrottsrörelsen. Försäljningen av Eon arena är en mer komplex fråga än vad många påstår. Besluten rörande arenan har varit svåra men vi har tagit vårt uppdrag på allvar. Ur ett helhetsperspektiv har kommunen bättre förutsättningar som hyresvärd till arenan än alternativet.

I insändaren ställs frågan, vad kan centerpartiet i Timrå lova?

Jo, Centerpartiet i Timrå kan lova att:

Vi värnar om de små byskolorna och barns trygghet. Vi vill att eleverna ska kunna gå kvar och inte behöva flytta till skolor långt bort. Det är orimligt att vissa barn i kommunen ska behöva spendera flera timmar varje dag i skolbussen för att komma till och från skolan. Det är ett scenario vi i Centerpartiet kämpar emot. När det kommer till kritan så är det Centerpartiet i Timrå som bryr sig i fall det finns förskolor och skolor på landsbygden. När till exempel förskolan i Tynderö kommer på tal under politiska sammanträden så är det Centerpartister som känner starka känslor och börjar elda upp sig för att behålla förskolan.

Vi vill se mat lagad på plats i förskolor och skolor. Vi tycker att man ska gynna lokala livsmedelsproducenter, med svenska råvaror, när det gäller kommunens mat till barn och äldre.

Privata företag inom vård, skola och omsorg ska ha möjlighet att etablera sig i kommunen. Alla individer ska ha rätt att välja själva.

Vi är för valfrihet. Till exempel ska människor själva få välja om de vill bo på landet eller i stan. Men de som väljer att bo på landsbygden ska såklart kunna leva ett liv med tillgång till samhällsservice och bredband såsom de i tätorten.

Landsbygden ska ha bra tillgång till kultur- och fritidsaktiviteter, som ska utgå ifrån vad de boende har behov av och inte vad politiker vill ha.

Ida Lindström (C)

Niklas Edén (C)

Inger Andersson (C)

Kurt Sjöstedt (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons