Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engagera er i sjukhusets sparbeting

/
  • Skriv insändare, samla in underskrifter och demonstrera, uppmanar Anne Opel.

Annons

Kära medelpadingar. Jag vet att några av er inte har blivit väl behandlade av Sundsvalls sjukhus, men de absolut flesta länsbor har fått bra vård. Jag tycker dock att det finns många problem på sjukhuset, och tanken på ett sparbeting i Landstinget Västernorrland på 160 miljoner kronor gör mig djupt orolig.

Ofta kan ni läsa i tidningen att vi har överbeläggningar, vi har behövt betala dryga böter till arbetsmiljöverket och absolut värst av allt har patienter mist livet på grund av korridorvård. Tycker ni det är bra?

Stora delar av året har vi haft stabsläge, det betyder inga lediga platser. Vi har ställt in operationer och ambulanser har omdirigerats till Sollefteå och Örnsköldsvik. Patienter har bedömts på akutmottagningen i Sundsvall och sedan transporterats till Sollefteå eller Örnsköldsvik.

Ibland har man sedan hittat tillstånd som inte kan behandlas på det mindre sjukhuset och patienten kommer då tillbaka till Sundsvall för operation. Är det så ni vill ha det?

Några av mina urologpatienter får vänta över ett år på operation för att bli av med sina katetrar, då det varken finns vårdplatser eller utrymme på operation. Tycker ni det är bra?

Om ni tycker som jag att det är riktigt hemskt, varför är ni då inte lika oroade som mina kollegor och jag? Ett till generellt sparbeting klarar vi inte. Varför är ni inte med och engagerar er i insändare, fb-grupper, samlar in underskrifter och demonstrerar?

Anne Opel

Läkare på urologen i Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons