Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett viktigt val för länet och för Sverige!

Annons

Replik på Erik Thunefors insändare Ett viktigt val för länet, i Dagbladet 4 augusti.

Höga ambitioner att förändra samhället och förbättra livet för människor är en bra utgångspunkt för politiskt engagemang. Ett visst inslag av realism och omvärldsanalys skadar dock inte och ökar möjligheten att kunna leverera något av de ambitioner man har. I en minst sagt ambitiös insändare redovisar Erik Thunefors (C) en önskelista på temat: Allt åt alla med detsamma.

Många av de förslag han redovisar är bra och förtjänar stöd, inte minst när det gäller satsningar på infrastruktur och näringspolitik. Andra delar av listan, bl.a. inom skatteområdet är snarast kontraproduktiva och skulle öka de skillnader och klyftor som skribenten säger sig vilja minska.

Problemet är inte Erik Thunefors ambitionsnivå, utan bristen på realism och omvärldsanalys. Verktygen för att genomföra det han föreslår har i åtta (8) år ägts varenda dag av hans egna partikamrater i centerpartiet. Tre departement, Närings, Miljö och Landsbygdsdepartementet, med fyra centerpartistiska statsråd har inte levererat något av det han föreslår. Inte ett enda av hans förslag har stöd i det egna partiet.

Innan Erik i höstens viktiga val försöker vinna röster på de frågor han tar upp, måste han först övertyga sitt eget parti om förträffligheten med sina förslag. Jag befarar att han får svårt att lyckas.

Jag delar Erik Thunefors vilja att driva en politik för fler jobb i hela Sverige och åsikten att höstens val är viktigt, inte bara för länet, utan för Sverige. Därför är frågan om jobben, utbildningen och välfärden i hela landet valets viktigaste, för oss Socialdemokrater. Bara genom en röst på Socialdemokraterna och med en Socialdemokratiskt ledd regering kan vi genomföra flera positiva delar av det Erik Thunefors vill.

Ingemar Nilsson

Riksdagsledamot (s) Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons