Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fartdårar som till varje pris ska köra om utgör den största trafikfaran

Annons
Det finns ytterligheter åt båda hållen när det gäller lämplig hastighet, menar skribenten. Bild: Anders Wiklund/TT

Efter att följt debatten om vad som är en lämplig hastighet efter våra vägar, vet vi alla som dagligen åker bil, att ytterligheter finns åt båda hållen. Vad som är en lämplig hastighet för att framföra ett fordon är väldigt personligt och många faktorer måste vägas in. Men att köra så försiktigt att långa köer bildas bakom ens fordon gör naturligtvis att man blir en trafikfara då många är hetsiga i sina fordon. Naturligtvis ska man släppa förbi sina medtrafikanter vid ett lämpligt ställe.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Men då jag dagligen åker många mil efter våra vägar, upplever jag att fartdårarna utgör en större fara då de till varje pris ska om, även fast man håller högsta tillåtna hastighet. Att man sedan inte förstår att den högsta tillåtna hastigheten är vid torrt och fint väglag med god sikt har många svårt att förstå då de tror sig sitta trygga och säkra i sina bilar och att inget kan hända dem.

Sedan ska vi veta att det dagligen åker människor med färska körkort och som upplever sin första vinter som ensam förare så därför är det på sin plats för alla att inte hetsa varandra och visa hänsyn och förståelse till våra medtrafikanter.  

Bilisten

Läs också:

Att köra långsamt är varken trafiksäkert eller lagligt

Timmerbilarna saktar sällan ner – inte undra på alla olyckor

Hänsynslösa yrkeschaufförer som ska fram till varje pris – en fara för andra

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons