Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler medicinska sekreterare behövs

/

Annons

Replik på ”Sundsvalls sjukhus liknar alltmer ett sjunkande skepp”.

Bästa ”Ylva Harr”, precis som du säger så liknar Sundsvalls sjukhus ett sjunkande skepp med ständiga indragningar som till syvende och sist drabbar patienterna.

Det vi däremot reagerar på är att du konstaterar att på vissa kliniker så hinner de medicinska sekreterarna med sitt arbete varje dag och du tycker då att man ska flytta på medicinska sekreterare från välfungerande kliniker till Medicinkliniken. Detta löser inte problemet med medicinska sekreterare på Sundsvalls sjukhus totalt sett utan skapar bara problem på många kliniker i stället. Chefer på beslutsfattande nivå måste inse att det behövs fler medicinska sekreterare på Medicinkliniken. Det är dessa chefers ansvar att lösa problem med en så exceptionellt stor arbetsbörda. Och vad gör Vision för de medicinska sekreterarna på Medicinkliniken?

För övrigt bör vi medicinska sekreterare som kollegor enas om att ställa högre krav på Vision att driva vår löneutveckling på ett mer framgångsrikt sätt än vad som varit fallet tills nu. Till exempel bör arbetsuppgiften med diagnosklassificering ge ett generellt lönepåslag som ska gälla för alla medicinska sekreterare på Sundsvalls sjukhus och vi vill att Vision framför krav på detta till arbetsgivaren Landstinget Västernorrland. Slutligen vill vi gärna ha ett svar från landstingsledningen kring varför vi medicinska sekreterare är så underbetalda i förhållande till våra arbetsuppgifter.

Anette Andersson

Marlene Andersson

Maria Öberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons