Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyktingfrågan – det kunde ha varit du

/

Annons

Nyligen kunde vi i ST läsa en anonym insändare, som menade att kristdemokratisk politik håller på att förändras radikalt. Särskilt nämndes i artikeln flyktingfrågan.

Vederbörande avsändare, som gav sken av att ha varit KD-sympatisör, har tydligen lyssnat väldigt litet – om ens något – till vår avgående partiledare Göran Hägglund eller andra partiföreträdare utan tydligen mer till andra bedömare eller gjort egna fria tolkningar av lösa påståenden man hört.

Avseende flyktingfrågan grundar sig vår ståndpunkt på den kristna männniskosynen, det vill säga alla människors lika värde. ”Det kunde ha varit du”, är en tanke som också är angelägen att påminna sig, när vi tänker på den fruktansvärda situation som i dag råder i många länder i vår värld. Dessutom är Sverige ett rikt land. Vi har råd att räcka ut våra armar till hjälp. KD har verkligen inte påverkats av SD:s politik. Tanken är befängd.

Vad Göran Hägglund angeläget tog upp var vår integrationspolitik, det vill säga hur vi tar hand om alla som kommer hit och söker vår hjälp. Såväl mottagandet som allt som måste fungera väl för till vårt land nyanlända flyktingar rymmer många stora problem, som med dålig lösning kan få allvarliga konsekvenser för såväl de enskilda människorna som för hela samhället. Här krisar det ofta, och vi måste därför noga diskutera igenom hela integrationsprocessens olika delar, inom partierna och mellan partierna. Detta är verkligen en utmaning.

Kanske har du redan på Facebook sett den broderade tavla, vars text angav tonen för flykting- och asylarbetet i en av Svenska kyrkans församlingar i Dalarna? Den lyder: "Vi är lyckliga att få leva i ett land som människor flyr till och inte ett land som människor flyr ifrån". Det är också en utgångspunkt för kristdemokratisk flyktingpolitik.

Berit Andersson

Sundsvall (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons